Waarom verwijder je een draagmuur niet zelf?

Elke woning beschikt over draagmuren. Draagmuren zijn muren die het gewicht van de woning dragen. Zonder draagmuren is een huis niet stabiel en helemaal niet veilig. Een draagmuur herken je eenvoudig op de bouwtekening van je huis. De muren worden zeer duidelijk aangegeven en je kan je op deze manier niet vergissen. Alle draagmuren zijn bovendien dikker dan twintig centimeter. Sommige draagmuren zijn iets dunner, al komt dit niet zo vaak voor.

Wanneer moet je een draagmuur verwijderen?

Tijdens een renovatie kan het gebeuren dat je een draagmuur moet verwijderen. Zeker als je van je keuken een open ruimte wil maken of je woonkamer groter wil maken, moet je de draagconstructie van je woning aanpassen. Een draagmuur verwijderen kan enkel met een vergunning. Voor je aan de verbouwingen begint, moet je een omgevingsvergunning aanvragen. Je stad of gemeente heeft de constructieberekening en het bouwplan nodig om de vergunning goed te keuren. Op deze manier kunnen ze nakijken of de veiligheid van je woning op geen enkel moment in gevaar zal komen.

Waarom moet je een bedrijf inschakelen om draagmuren te verwijderen?

Een draagmuur verwijderen brengt heel wat risico’s met zich mee. Je laat deze taak dan ook best aan professionals over. De draagmuren moeten namelijk door een stalen constructie vervangen worden. Om deze constructie correct te ontwerpen, moet je heel wat berekening maken. Een ervaren bedrijf voert deze constructieberekening correct uit en zorgt zo voor een veilige omgeving. Een mooi voorbeeld van een professioneel bedrijf is DeBetonboorder. DeBetonboorder is een ervaren bedrijf dat al jarenlang met draagmuren werkt en dat weet hoe ze deze veilig kunnen verwijderen.

Welke kosten brengt het verwijderen van een draagmuur met zich mee?

De kosten van het verwijderen van een draagmuur hangen voor een groot deel van de constructieberekening af. De afmetingen van de muur, het materiaal waaruit de draagmuur vervaardigd is en de hoeveelheid muur die verwijderd moet worden, spelen een grote rol. Verder moet je ook naar het soort staalconstructie kijken en de duur van de renovatie. Ten slotte beïnvloedt ook het puin de totale kosten. Een draagmuur verwijderen levert altijd heel wat puin op. Je kan ervoor kiezen om dit afval zelf op te ruimen of om hier een bedrijf voor in te schakelen.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Galeriehetnoorderlicht
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart