EEN MARKT MAKEN: Maak je klaar voor een operatie: update #1

Hier is een update over wat er achter de schermen gebeurt, op mijn reis “maak je klaar voor een operatie”.

De afgelopen 15 maanden heb ik me volledig gericht op het verliezen van veel gewicht om fit te worden voor een operatie – dat wil zeggen op één been kunnen bewegen zonder te vallen! Ik neig naar bijna zes stenen verloren tot nu toe.

In de afgelopen 10 dagen ben ik overgestapt op het uitgeven van veel geld aan nieuwe uitrusting, updates voor bestaande meubels en andere benodigdheden voor wat een uitdagende herstelperiode gaat worden.

Tot op heden heb ik mijn nieuwe knieloper besteld en ontvangen – zie hieronder!

Dit is wat een grote rol zal spelen om me op weg te helpen voor mijn drie maanden (plus??) van het mobiliseren op één been na de operatie aan mijn enkel terwijl ik veel nieuw bot laat groeien. Mijn rechterenkel zal voor een lange tijd 100% niet-dragend zijn.

Ik had op dit moment net de Strideon-knieloper in elkaar gezet, maar moest nog steeds de hendel omhoog brengen om het veiliger te maken.

Ik en mijn nieuwe Strideon knee walker

Hij staat momenteel – met parkeerrem – naast mijn nieuwe rollator geparkeerd. Ik verwacht dat je me hiermee uiteindelijk op tentoonstellingen zult zien – maar het is veel zwaarder en weegt 13 kg en zal veel moeilijker zijn om de trap op en af ​​te gaan op de buis in vergelijking met mijn 5 kg koolstofvezel rollator

Bovendien heb ik ook een iWalk, een handsfree kruk die me een penpoot geeft met een richel voor mijn kuit. Dat is nogal wat gedoe bij het op- en afstappen, dus ik zal het na de operatie gebruiken als ik een tijdje op de been moet zijn.

Dan zijn er de saaie stukjes – zoals wat je nodig hebt voor sanitair. Probeer op te staan ​​vanuit een zittende houding met slechts één been en u zult zien waarom!

Dit is dus mijn nieuwe verhoogde toiletstoel. Maar ik moet ook de rails aan weerszijden sorteren om ook bij het opstaan ​​veilig te zijn.

Mijn wassing verhogen – dit is de 6 inch-versie

Plus vorige week bestelde ik een Riser Recliner – waardoor ik van zittend naar verticaal kan gaan en helpt bij het opstaan ​​om zwelling tot een minimum te beperken.

Plus een nieuwe bank met een veel hogere stevige zitting – waarop ik met mijn been omhoog op het grote wigkussen kan liggen om mijn zeer noodzakelijke “neus tot teen” verhoging te doen terwijl ik me een weg baan door alle tv-series die ik nog nooit heb gezien …. Hoogte is blijkbaar de sleutel om bot te laten groeien en pijn en zwelling tot een minimum te beperken.

Ik ben nu aan het uitzoeken hoe ik door mijn huis moet manoeuvreren en wat er moet worden verplaatst om me gemakkelijk te kunnen verplaatsen. De knieloper wordt geleverd met een bekerhouder – maar ik moet nog uitzoeken hoe ik een maaltijd van de keuken naar waar ik eet….

Bovendien ben ik aan het opruimen als een gek!

Moet nog trainen

  • welke krukken om welke hulp te krijgen bij de artrose in mijn schouder!
  • waar ik gegoten sokken kan krijgen om mijn tenen warm te houden – en
  • wat voor soort ijsmachine te krijgen ….

BTW Niets van dit alles wordt je uitgelegd door het ziekenhuis!

Godzijdank voor Facebook-groepen (enkelfusie en enkelvervanging) waar ik alles heb geleerd wat ik moet weten over hoe het daarna echt is, welke kit ik nodig heb en welke benadering van herstel het beste werkt.

PS Ik kwam in gewicht aan na talloze valpartijen vanaf 1994, gescheurde banden en een ZEER uitdagende gescheurde meniscus in mijn linkerknie in 2016 – waarna al mijn gewicht door mijn rechterenkel ging – wat nu het probleem is.

Ik zou iedereen die artrose heeft en/of traumatische botbreuken heeft gehad en een operatie moet ondergaan om problemen met gewrichten te verhelpen, aanraden zich eerst te concentreren op het verminderen van het gewicht. Het maakt een ENORM verschil voor de mobiliteit – en helpt ook bij artritis.

PPS Ik heb nog nooit een bot gebroken, maar was verbaasd toen ik ontdekte dat artrose zeer waarschijnlijk is als je een bot breekt. Blijkbaar is posttraumatische artritis goed voor ongeveer 12% van de gevallen van artrose. Waarom ontdekken mensen dit pas nadat ze een pauze hebben gehad?

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Galeriehetnoorderlicht
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart