Beste stevige pastels en kleursticks – ARTnews.com

Pastelkleuren, gebruikt sinds de Renaissance, zijn kleuren in staafvorm gemaakt van pigmenten gemengd met een bindmiddel, meestal Arabische gom of krijt (chemische bindmiddelen zoals methylcellulose werden in de 20e eeuw ontwikkeld). Afgeleid van het Latijn voor ‘plakken’, de naam pastel werd bedacht in Frankrijk, waar het medium in de 18e eeuw in de mode kwam voor portretten. Pastels variëren van hard tot zacht, afhankelijk van de hoeveelheid bindmiddel (hoe meer, hoe harder). Harde pastels zijn stofvrij en ideaal voor het tekenen van contouren of details; zoals bij alle pastels, behalve die met bindmiddelen op oliebasis, hebben ze fixeermiddel nodig om vlekken te voorkomen. Als je op zoek bent naar een pastel- of kleurstift in de categorie stevig, bekijk dan onze lijst met aanbevelingen hieronder.

1. Prismacolor Premier NuPastel stevige pastelkleurige sticks

Dit Prismacolor-product combineert de beste eigenschappen van harde en zachte pastels. Het is sterker dan gewone pastels met minder breuk en stof, wat betekent dat opruimen gemakkelijk is. Je kunt de sticks slijpen, waardoor ze ideaal zijn voor illustratie en fijn lijnwerk, maar ze zijn samengesteld uit rijke, romige pigmenten die mooi mengen. Je kunt de sticks ook nat maken met een borstel gedrenkt in water of ze malen om te mengen met mat medium voor vloeiende effecten.

2. Conté à Paris Carré Kleurpotloden Set

Als er één bedrijf is waarvan de naam praktisch synoniem is met pastelkleuren, dan is het Conté à Paris, opgericht in 1795 door Nicolas Jacques Conté. Gecrediteerd met het uitvinden van moderne grafietpotloden, perfectioneerde Conté ook pastelkleuren, waardoor dit merk de beste keuze is voor kunstenaars die schetsen of ondertekeningen voor schilderijen maken. Die traditie van kwaliteit zet zich vandaag voort met deze carré (“vierkante”) kleurpotloden, zo genoemd naar hun vierzijdige doorsnede. Gebruik de rand van een stok voor nauwkeurige, energieke slagen en de platte kant voor schaduw. Deze set wordt geleverd met 12 van Conté’s 70 levendige tinten, elk gemaakt met de fijnste pigmenten.

3. General Pencil Multi Pastel Sticks

General Pencil bestaat al sinds 1889 en is een familiebedrijf in Jersey City, New Jersey, dat voornamelijk – je raadt het al – potloden produceert, inclusief de pastelvariant. De handgemaakte harde pastels in deze set van 12 worden geleverd in een stokvorm van samengeperst krijt. Hun extra gladde textuur is olievrij, mengbaar en rijk aan pigment. Als je niet veel kleuren nodig hebt, is de selectie hier gevarieerd genoeg om de klus te klaren.

4. Mungyo Gallery halfharde pastelkleuren

Zoals hun naam al doet vermoeden, hebben Mungyo Semi-Hard Pastels een goede plek gevonden: hard genoeg om details te tekenen, maar zacht genoeg om gemakkelijk te mengen en grote gebieden te bedekken. En ze doen het met veel minder stof dan gewone zachte pastels. Deze pastels zijn diep gepigmenteerd en gebruiken als bindmiddel de fijnste kaolienklei, die traditioneel wordt gereserveerd voor delicaat porselein. Deze set van 24 geassorteerde kleuren wordt geleverd in een bak bekleed met schuim om breuk te voorkomen.

5. Cretacolor Pastel Carré-set

Cretacolor, de enige Oostenrijkse fabrikant van kunstbenodigdheden, werd in 1863 opgericht als de Zeus-grafietpotloodfabriek, een naam die het droeg totdat het in 1996 werd gekocht door zakenmagnaat Hans Wolfgang Hromatka, een bekend verzamelaar van oude potloden. Deze pastelsticks hebben enkele van dezelfde kenmerken als Prismacolor NuPastels, maar gaan een tandje hoger met een stevigere consistentie voor minder breuk en zachtere streken, plus een hoger pigmentatieniveau voor helderdere kleuren die gemakkelijk met water kunnen worden gemengd; hun vierkante vorm produceert strakke lijnen en uitstekende dekking voor schaduw. Deze set van 72 kleuren bevat bruine en grijze krijtjes in 12 tinten die gecombineerd kunnen worden met de harde pastels voor speciale kleureffecten. De set is gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd in een blikken doos die perfect is voor op reis.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Galeriehetnoorderlicht
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart